Geroosterde wintergroenten met romige knolselderijpuree & crispy oesterzwammen

Dit gerecht brengt voor mij alles samen: romige, zachte puree, geroosterde groenten met een subtiele kruidenlaag, hartige oesterzwammen en de knapperige bite van amandelen. Het is voedzaam zonder zwaar te zijn, heerlijk verwarmend, plantaardig en vol smaak. Een gerecht dat perfect past bij de herfst- en winterdagen, aardend voor Vata en Pitta, en licht aan te passen voor Kapha. Eindeloos en gemakkelijk te variëren met seizoensgroenten.

Read more »

Recept voor kruidige en verwarmende Chai thee (cafeïnevrij)

Wanneer de dagen korter worden en je lichaam vraagt om wat meer warmte en zachtheid, is deze Ayurvedische chai een prachtig dagelijks ritueel. Het is een eenvoudige, volledig cafeïnevrije kruideninfusie die zowel verwarmt als energie geeft — zonder de pieken en dalen van koffie of zwarte thee.

Read more »

Simpele groene kruidendressing

Ik ben helemaal verliefd op deze heerlijke groene kruidendressing! Eén ding dat ik in mijn keuken eigenlijk nooit genoeg heb, zijn verse kruiden. Dit recept is super makkelijk te maken en je kunt het ook langer bewaren.

Read more »

Speltpannenkoek met Warm Fruit, Amandelpasta & Geroosterde Noten

Dit ontbijt eet ik nu al een paar weken en ik merk dat ik er heel goed op ga. Als je, net als ik, geen groot fan bent van los fruit eten, is dit een ideale manier om toch voldoende seizoens fruit binnen te krijgen. Het is een verwarmend en voedzaam gerecht dat Vata en Pitta Dosha kalmeert en grondt. Voor Kapha (constitutie en/of disbalans) is het minder geschikt (ook al weet zeker dat Kapha’s het heerlijk zullen vinden ;-).

Read more »