Ik ben helemaal verliefd op deze heerlijke groene kruidendressing! Eén ding dat ik in mijn keuken eigenlijk nooit genoeg heb, zijn verse kruiden. Dit recept is super makkelijk te maken en je kunt het ook langer bewaren.
Ingrediënten
-
Verse koriander
-
Verse peterselie (platte bladeren, geeft meer smaak dan de krulpeterselie)
-
Verse munt
-
Olijfolie
-
Citroensap
Je kunt gelijke delen van de kruiden gebruiken (bij voorkeur biologisch) of aanpassen naar je eigen smaak (dille is ook lekker!). Mix alles in een blender en voeg een scheutje citroensap en voldoende olijfolie toe zodat de kruiden volledig onder staan. Zorg er elke keer dat je de dressing gebruikt voor dat de kruiden weer volledig onder de olie staan, anders bederft het snel.
Gebruik deze smaakbom als dressing over salades, groenten of je favoriete gerechten om ze een frisse, levendige smaak te geven.
Het is niet alleen lekker, maar deze combinatie van kruiden werkt ook ondersteunend voor je spijsvertering, helpt bij winderigheid en stimuleert de eetlust. 💚